Activitatea diplomației române în Comisia Internațională a Strâmtorilor, 1924-1933

Pret: 
105,00
TVA Inclus
Titlu: 
Activitatea diplomației române în Comisia Internațională a Strâmtorilor, 1924-1933
Autori: 
BOȘCAN, Liliana; RADU, Constantin Călin;
Seria: 
Documente. Istorie. Mărturii
An aparitie: 
2021
Nr. pagini: 
546
Format: 
B5
Disponibila: 
Da
ISBN: 
978606850403

   „O problemă atât de importantă cum este regimul Strâmtorilor a atras atenția istoricilor și diplomaților care au prezentat motivele de ordin economic, politic, militar și geostrategic ce au justificat interesul manifestat de România în chestiunea Strâmtorilor și eforturile depuse de către diplomația română pentru instituirea în Strâmtori a unui regim care să nu dezavantajeze statul român. (...)

   Cartea de față aduce o contribuție importantă la cunoașterea atitudinii și a modului de acțiune al diplomației române înreglementarea juridică a Strâmtorilor discutată în cadrul conferinței de la Lausanne.

   De asemenea, un subiect puțin abordat de istoriografia română este cel kegat de activitatea diplomaților români în cadrul Comisiei Internaționale a Strâmtorilor. În contextul unui adevărat împăienșeniș de interese ale statelor din CIS, diplomații români au reușit să protejeze interesele statului român. Toate acțiunile în CIS au fost realizate cu profesionalism, așa cum se poate observa în documentele de arhivă inedite și prezentării celor trei diplomați de elită ai Regatului României.”

Fragment din Introducere