Infotainmentul în televiziune. Comunicare - Divertisment - Informație

Pret: 
126,00
84,00
TVA Inclus
Titlu: 
Infotainmentul în televiziune. Comunicare - Divertisment - Informație
Autori: 
Crișan Cornel;
Seria: 
Documente. Istorie. Mărturii
An aparitie: 
2022
Nr. pagini: 
299
Format: 
B5
Disponibila: 
Da
ISBN: 
978-606-49-0800-1

Recunosc că mă uimește în 2022 un astfel de demers. Cornel Crișan scrie un volum consistent despre infotainment, caz particular - România, în condițiile în care pare că pe nimeni nu mai preocupă ceva care necesită muncă de documentare, de cercetare, de găsit opinii și tras concluzii. Nici de construit, nici de folosit construcția. Cornel Crișan a adunat toată preocuparea și munca sa din ultimii ani într-o carte. E bine că mai există și cei care oferă o scurtătură, care însă a însemnat luni, ani întregi de căutări și renunțări. Pentru că, azi, dacă vrei să afli rapid despre infotainment în România, ai acest volum care sistematizează în bună parte acest capitol din marele catalog al televiziunii, iar tinerii care vor să pornească pe acest drum și au chemare spre a studia și ceva teorie, au un punct de plecare.

Oamenii sunt preocupați să sape după bitcoins, să-și mărească numărul de urmăritori, să aștepte curierul, să-și facă viața cât mai ușoară și poate că ratează din grabă menirea lor, poate uită să lase ceva în urmă. Cornel Crișan nu a uitat, ne pune la dispoziție chintesența frământărilor sale, a experienței și studiului activ despre infotainment în particular și despre televiziune în general. Adică despre actualitate. Infotainmentul este una dintre cele mai des întâlnite forme de program tv. Azi, chiar dacă, cum spuneam în primele rânduri, se discută despre decăderea și chiar irelevanța televiziunii, observăm că, prin noile forme de content video de internet, ea nu face decât să continue, să meargă mai departe, fărâmițându-se în cadrul unor culoare cu caracteristici specifice. Se caută acum furibund producții tv de nișă, propriile noastre postări video sunt mici emisiuni dedicate unui public selectat. Prin urmare, cum spune românul, e „aceeași Mărie cu altă pălărie” sau, dacă vreți, „Televiziunea a murit, trăiască Televiziunea!”.

Trăiască și oamenii săi devotați, care uneori simt nevoia de a pune lumina și lupa pe munca lor, teoretizând-o, dezvelind-o, analizând-o cu maximă atenție și obiectivitate, dăruind timp și sudoare, arătând-o lumii. Cu rigoare, da, dar și cu iubire. Asta am simțit că se ascunde în paginile lucrării lui Cornel Crișan, o adâncă iubire pentru arta de a transmite corect și relaxant informații de uz imediat oamenilor ocupați ai zilelor noastre, de a-i completa și de a-i bucura totodată. Iubirea pentru meseria sa.

 

(fragment din Prefață) Gianina Corondan